A Sierra Tequila nagyon különleges

Óriási odafigyeléssel készül ez a mexikói különlegesség. A Sierra Tequila sikerének a titka abban rejlik, hogy kizárólag a Jalisco tartomány hegyoldalain termett agávét használják fel az előállításakor. Érdekességként meg kell említeni, hogy ez a terület 1500 m-rel a tengerszint felett helyezkedik el.

A tüzes ital a kétszeri lepárlás eredménye. Illatában a friss aromák mellett, fűszeres, valamint zöld jegyek dominálnak. Az alkoholtartalma 40 %, viszont a vásárláskor ne ezt az adatot, hanem inkább a 100 % agávé feliratot érdemes figyelni a palackon.

Ha a Sierra Tequila címkéjén ez az információ fel van tüntetve, akkor az azt jelenti, hogy ellenőrzött mexikói eredetű és kizárólag kék agávét használtak a készítésekor. Az üveg tetején egy apró kalap kap helyet, ami feldobja az italozás hangulatát.

A márka több mint 100 országban piacvezető szerepet tölt be a saját kategóriájában. A minőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Mexikó legrangosabb versenyén, 2008-ban a Sierra Tequila Reposado aranyérmet nyert.