Nem végleges a Covid után hajhullás

Magyarországon is, mint világszerte, rengeteg ember fertőződött meg koronavírussal. Szerencsére, a legtöbben kigyógyultak belőle. Azonban hetekkel vagy hónapokkal a fertőzést követően jelentkezhetnek még olyan utóhatások, mint a Covid után hajhullás. Nagyon furcsa jelenség ez, pontosan azért, mert nem a betegség ideje alatt jelentkezik, hanem jóval később. Az érintetteknek enyhe vigasz, hogy komoly betegségek után ez nem ritka probléma.

Látszólag a Covid után hajhullás nem annyira vészes, mert amint a szervezet úgymond, összeszedi magát, a nagymértékű hajvesztés is megszűnik. Ugyanakkor sokaknak komoly pszichés megterhelést jelent, főleg azért, mert az intenzív hajvesztés leginkább a nőket érinti. Azok a személyek is számíthatnak erre, akik súlyos tünetekkel vészelték át a koronavírus fertőzést. Az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlása csökkentheti a hajhullást, illetve segíti a hajhagymák működését. A Covid után hajhullás tehát megszüntethető.

Teendők post Covid hajhullás esetén

Első megoldandó dolog a hajhagymák megfelelő táplálása, hiszen a probléma csak így múlhat el. Viszont erős post Covid hajhullás esetén feltétlenül vérvizsgálatot szükséges csináltatni, ugyanis megtörténhet, hogy egyéb elváltozást, például pajzsmirigy problémákat, vashiányos vérszegénységet, esetleg valamilyen krónikus gyulladást jelez. A krónikus fáradtság, alvászavar, depresszió a vezető tünetek közé tartoznak, ami amúgy is megviseli az érintetteket, a csomókban hulló haj pedig tovább fokozza az elkeseredést.

Kutatások szerint, a lehetőségekhez képest könnyű mozgás és vitaminkúra enyhítheti a post Covid hajhullás szimptómáit. Továbbá, hasznosak az olyan természetes készítmények is, mint a Varga hajcseppek, ami valódi vitaminkúra a fejbőrön át. Gyógynövény kivonatával segíti az intenzív hajhullás megszüntetését, úgyhogy ez egyidejűleg a szájon át szedett vitaminkészítményekkel erős harcot vívnak a post Covid hajhullás ellen is. Létezik tehát megoldás a problémára, ezért ne csüggedjünk el!

1 Comment

Add Yours →

Wow, fantastic weblog layout! How long have you ever
been running a blog for? you make blogging glance easy.
The entire glance of your site is wonderful, let alone the
content! You can see similar here dobry sklep

Vélemény, hozzászólás?