Öntözőrendszer karbantartás akár a Balaton partján is

Ha valaki hétvégi ház, telek vásárlásra adja a fejét, az elsődleges indok az szokott lenni, hogy a városi környezetből kiszabadulva, a saját kis zöld oázisban szeretne tölteni pár pihentető órát, napot. Ha tényleg azt szeretnénk, hogy az itt töltött idő a kikapcsolódásról szóljon, célszerű, ha a ház körüli teendőket megkönnyítjük a mai korszerű berendezésekkel.

Sok munkát levesz a vállunkról, ha öntözőrendszert telepítünk, így a napi locsolással sem lesz gond többé. Az öntözőrendszer karbantartás Balaton környéki hétvégi házunkban is megoldható, hisz az ezzel foglalkozó cégek országosan kiépített hálózatának köszönhetően, szinte bárhová házhoz jönnek.

Általában kertrendezési munkákkal is foglalkoznak, legyen az kerttervezés, kertépítés vagy olyan átalakítási munka, amivel nem tudunk vagy nem akarunk a szabadidőnkben foglalkozni. Téli időszakban is fontos lehet az öntözőrendszer karbantartás Balaton mellett is, úgy mint bármelyik vidéki kertben azért, hogy a tavasz és az igazi locsolási szezon közeledtével újra segítségünkre lehessen ez a praktikus berendezés.

A csepegtető rendszer előnyei

A kertünk növényeinek és a gyepnek állandó szükséglete, hogy rendszeresen jussanak vízhez, nedvességhez. Fokozottan igaz ez a nyári időszakban, amikor a kánikula miatt erre akár napi kétszer is sort kell keríteni, hogy a zöld növényeink túléljék a forróságot. Rendkívül praktikus lehet erre a feladatra a csepegtető rendszer.

Ez általában egy egyszerű berendezés, amely a vizet célzottan a gyökérzónához juttatja. Hatalmas előny a szórófejes öntözéssel szemben, hogy így pontosan szabályozható a vízigény, a vízfelhasználás mennyisége, és nem utolsó sorban minimális a párolgási veszteség.

Az alacsony víznyomás a hagyományos öntözőrendszereknél gyakran gondot okozhat, a csepegtető rendszer ezt a problémát is kiküszöböli, mert a kis mennyiségű vízkibocsájtás a hosszú csővezeték telepítésével megoldható. A rendszer további előnye még az is, hogy a használatával elkerülhető a túlöntözésből adódó tápanyag kimosódás a termőtalajból. Ezáltal alacsonyabb a növényegészségügyi kockázat és a kertünk meghálálja a gondoskodást.

Vélemény, hozzászólás?