Öntözőrendszer kiépítése a gyönyörű virágokért

A növények és a fák vízellátása rendkívül fontos dolog, ami rengeteg időt és energiát vesz igénybe. Az öntözőrendszer kiépítése növeli az ingatlan értékét amellett, hogy a gyepes területet esztétikussá varázsolja. A kertész szaküzletekben kézi és automata változatokat is szép számmal találhat. Az előbb említett típus olcsóbb, viszont mivel kézzel nyitható és zárható, nem lehet felügyelet nélkül hagyni hosszabb időre.

Az automata típus programozhatóságának köszönhetően, mindig a beállított időben végzi a dolgát, nincs szükség emberi beavatkozásra, ami a vezérlést illeti, ebből kifolyólag hetekig rá sem kell nézni. Az öntözőrendszer kiépítése remek döntés, hiszen nem kell többé azon aggódni, hogy nem marad elegendő ideje és energiája a locsolásra. Nem történhet meg az, hogy a terület túlságosan sok vizet kap ha esik az eső, ugyanis érzékelővel van felszerelve. A berendezésekre a cégek többéves jótállást biztosítanak. A telepítést célszerű szakemberekre bízni. Az öntözőrendszer kiépítése a szép növényzet és az egészséges gyep titka.

A kertépítés odafigyelést igényel

Mielőtt belevág a dologba, mindenképp tervezze meg alaposan és döntse el, hogy az adott területet milyen célokra fogja használni. A kertépítés különböző stílusok kombinálásával is történhet. Figyelembe kell venni, hogy mennyi ideje és energiája lesz a karbantartására. Abban az esetben, ha baráti összejövetelek helyszíneként fog szolgálni a terület, akkor érdemes asztalokat és különböző garnitúrákat telepíteni. Ezeken kívül a grillsütőnek is helyet kell szorítani. Mondani sem kell, hogy a csobogó víz hangja és látványa milyen megnyugtató érzés.

Ezt megtapasztalhatja, ha egy kisebb szökőkutat kivitelez az udvarán. A kertépítés során kiemelt fontosságú, hogy azokat a területeket burkolattal vonja be, ahol a legtöbbet fognak közlekedni. A kitaposott fű nem túl esztétikus látvány. Alakítson ki árnyékolt részeket is, ahol el lehet bújni a nagy forróságban. Ezt napernyők, sátorok, vagy fák ültetésével egyszerűen megteheti. A kertépítés összetett feladat, ezért, ha van rá lehetősége, kérjen tanácsokat hozzáértő szakemberektől!

Vélemény, hozzászólás?