Póló anyag többféle variációban

A kiválasztásánál, a méreten kívül, arra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy milyen szövetből készült. A minőségi póló anyag tartós, nem bolyhosodik és a színét sokáig megőrzi. Az egyfalas kelmék óriási népszerűségnek örvendnek a textiliparban. A jersey textil a kötésének köszönhetően vékony, könnyű és légáteresztő. Rendkívül jó a mérettartóssága és nem kopik. A pamut elasztán közepes vastagságú, a kötésszerkezete pedig nagyon hasonlít az egyfalashoz.

A különbség csupán annyi, hogy a fonalszálak közé elasztán kerül, aminek hála rugalmasabb lesz. Remeg a nedvszívó képessége, így sportoláshoz ideális választás. Nagyszerű póló anyag a sokak által kedvelt kötött kelme. A pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy rugalmas, nagy nyúlású és jó légáteresztő. Laza szerkezetű és jól simul a testhez. Több variációja ismert, amelyek különböző kötésmóddal készülnek. A poliészter szintén nagy kedvenc. A szintetikusan előállított póló anyag kinézetre hasonló a selyemhez. Nem szívja fel a nedvességet és gyorsan szárad.

A frottír anyag méteráru kiállja az idő próbáját

A szövés során kis, laza hurkok keletkeznek, amelyek egyedi tulajdonságokat adnak a terméknek. A frottír anyag méteráru olyan sajátosságokkal rendelkezik, amelyeket érdemes kihasználni. Mivel remek nedvszívó, puha és nagy a szakítószilárdsága, ezért előszeretettel készítenek belőle törölközőket, köntösöket és hasonló fürdőszobai kiegészítőket. Persze a felhasználási területe ebben még nem merül ki, hiszen ruhák és ágyneműhuzatok esetén is alkalmazzák.

A szövetet célszerű nem több, mint 60 C fokon mosni, öblítő használata nélkül. Javarészt pamutból készül, ezért kényelmes és kellemes tapintású kellékeket lehet belőle előállítani. A frottír anyag méteráru elég nehezen szárad, így például a törölköző esetében minden használat után szárítani kell. Javasolt jól szétterítve, szabad levegőn szellőztetni. A nagykereskedésekből többféle színben és kiszerelésben rendelheti meg, ha kedve támad alkotni. A szövetből szebbnél-szebb ruhákat varrhat. A frottír anyag méteráru egy- és kétfalas variációban egyaránt megvásárolható.

Vélemény, hozzászólás?