Több, mint design elem: A sólámpa jótékony hatásai

Egyre több háztartásban van jelen a sólámpa. Többféle változata ismert, készülhet bármilyen természetes sóból, legyen akár himalája, akár parajdi, minden sólámpának hasonló hatásait ismerjük.

Egyrészt a formája, kialakítása és a természetes sóburkolat miatt kiváló design elem, főként a himalája sóból készült narancsos változat terjedt el. A nyugtató fény, a meleg hatás segíthet a stressz kezelésében, kellemes, pihentető légkört teremt, így akár hálószobában, de egy fürdőszobában is jól elhelyezhető. Hangulatjavító hatását saját bőrén tapasztalhatja meg bárki.

A sólámpák valódi életminőségre való hatása azonban a levegő minőségének javításában rejlik. Mivel enyhén higroszkóposak, így a levegő nedvességtartalmát kis mértékben tudják növelni, így azok számára, akiknek a száraz levegő orrnyálkahártya irritációt okoz előnyös lehet a használata.

Illetve a felszabaduló só a légutakat is tisztítja, száraz köhögés ellen kifejezetten hatásos. Segíti a tüdő regenerálódását, a hörgők tisztulását felgyorsítja.

A só antibakteriális hatása jól ismert, így kifejezetten ajánlott párásabb helységekben használni, hogy segítsen a penészgombákat és baktériumokat pusztítani.

Talán az egyetlen nehézség a sólámpa használatában az, hogy figyeljünk a tisztaságára. A legtöbb sólámpa felszíne egyenetlen, hamar megül benne a por, így a hatásfoka csökken. De nem kell megíjedni, hiszen egyszerűen kikapcsolt állapotában, amikor már nem meleg a lámpatest egy egyszerű nedves szivaccsal vagy kendővel át kell törölni, utána pedig egy száraz kendővel a rajta maradt nedvességet eltávolítani. Az esetleges kisebb résekben megülő nedvességtartalom gyorsan elpárolog.

Szerezz be egy sólámpát, ami nem csak a szobád dísze lehet, de segít az egészségesebb környezet elérésében is.