Változatos technikákon alapul a Body Art online

Manapság az emberek sok időt töltenek edzőteremben, hogy levezessék a hosszú munkanapok alatt felgyülemlett stresszt. Ahhoz azonban, hogy jó eredményeket érjenek el, nem elég az edzés, mert a legjobb, ha egyszerre kombinálják a testet és az elmét megmozgató gyakorlatokat. Ezért szeretnénk bemutatni a fitnesz egyik új trendjét, a Body Art online is végezhető mozgásformáját. Az edzés a jóga, a fizioterápia és a klasszikus relaxációs technikák elemeit ötvözi.

A Body Art online egy új módja a feszültség és a stressz levezetésének, a test és az elme összekapcsolásával. A fő célja az egész test megfelelő működésének biztosítása, mivel nemcsak egy, hanem egyszerre több izomra koncentrál. Számos pozíció az egyensúlyra épül, így az emberek figyelmét a saját testükre irányítja, ahelyett, hogy a környezetük elvonná azt. Ez növeli az oxigénszintet az agyban és az izmokban, ami ellazítja a testet az edzés során. A Body Art online formálja az alakot, javítja a légzést és a két agyfélteke közötti koordinációt, továbbá növeli a koncentrációt.

Tartásjavítás helyes mozgással

A koronavírus járvány miatt, az otthonról történő munkavégzés és a házhoz kötött karantén szabályok sokkal mozgásszegényebbé tették az életünket. A hosszú órákon át tartó ülés nemcsak fájdalmakat okozhat, hanem hosszútávon egészségügyi kockázatokhoz is vezethet. Szerencsére, a tartásjavítás elősegítését célzó gyakorlatok közül néhányat otthon is elvégezhetünk, hogy erősítsük az izmainkat, enyhítsük a rossz testtartás okozta fájdalmakat.

A túl sok ülés egyéb káros hatásai közé tartozik az elhízás, a rossz testtartásból eredő hát- és nyaki fájdalom, valamint a 2-es típusú cukorbetegség, sőt, a szív- és érrendszeri betegségek is. A tartáshibák nagyon gyakran vezetnek fájdalomhoz vagy kellemetlenségekhez a mindennapi életben, sőt, a hangulatunkra és a hormonszintünkre is hatással lehetnek. Nem lehet tehát a tartásjavítást célzó gyakorlatok fontosságát alábecsülni. Ebben az esetben hasznosak lehetnek a személyi edzővel tartott egyéni órák, amelyek manapság már nemcsak a hírességeknek vannak fenntartva, hanem nagyon népszerűek az olyan nagyvárosokban is, mint Budapest.

Vélemény, hozzászólás?