Segít a vásárlásban a DD Step belső talphossz ismerete

A legtöbb gyermek egészséges lábbal születik, ami folyamatosan fejlődik. Ennek fenntartása érdekében fontosak a jól illeszkedő cipők, hiszen a gyermekek a mindennapi élet és az időjárás miatt nem mindig tudnak mezítláb járni. A cipővásárlás sok szülőnek kezdetben nehézséget okoz.

Ezt hivatott leegyszerűsíteni a DD Step belső talphossz mérettáblázat, ami segít elkerülni a nem megfelelően illeszkedő cipő megvételét. A legtöbb gyermekorvos azt ajánlja, hogy cipővásárláskor hagyjunk némi helyet a lábujjak előtt, körülbelül 0,5-1 centit.

A lábujjaknak ugyanis szükségük van erre a helyre a mozgáshoz és a növekedéshez. Hogy a gyermekek ne csússzanak előre a cipőben, biztonságosan kell körülölelnie a lábat anélkül, hogy szorítaná. Új lábbeli vásárlása előtt érdemes közelebbről megvizsgálni a régi cipő talpbetétjét.

Amikor kivesszük a talpbetétet, láthatjuk rajta a lábujjak lenyomatát. Ha már csak néhány mm hely marad, itt az ideje egy új pár beszerzésének, amit a DD Step belső talphossz ismeretében könnyen megtehetünk.