A hajhullás okai fiatal korban többfélék lehetnek

Sokan úgy gondolják, hogy a hajvesztés inkább az idősebb korú személyek gondja. Ez sajnos tévhit, hiszen rengeteg fiatalt is érint ez a kellemetlen probléma. Hiszen a hajhullás okai fiatal korban sokszor pontosan ugyanazok, mint az idősebbeknél. Az ok ugyanis lehet hormonális eredetű, a koronavírus egyik következménye vagy pedig vitaminhiány. Tény, hogy az erős hajhullás főleg a 40 év felettieket sújtja, de nagyon sok fiatal is küzd a jelenséggel. A férfiak esetében a hajhullás okai fiatal korban visszavezethetőek a genetikai adottságokra. Az androgén alopécia ugyanis örökölhető.

Ez meglehetősen makacs dolog, azonban még ebben az esetben is van természetes, hormonmentes megoldás. Megfigyelhettük, hogy egyre több fiatal, elsősorban nő szembesül a pajzsmirigy betegségeivel. Ezek is lehetnek a hajhullás okai fiatal korban. Végül, de nem utolsósorban a hajhagymák működéséhez szükséges tápanyagok hiánya, gyógyszerek mellékhatása vagy gyulladásos góc a szervezetben is meghúzódhat a hajhullás mögött.

A kopaszodás okai a férfiaknál általában hormonálisak

A kopaszodást a férfiak egy része egyszerűen elfogadja, a másik része pedig nem képes beletörődni. Ha Ön a második táborba tartozik, akkor érdemes a kopaszodás okai mentén vizsgálódnia. Ez azért fontos, mert mielőtt az ember belevágna valamilyen terápiába, esetleg műtéti beavatkozásba, jó, ha feltárja a hajvesztés okait. Azt mindenképpen érdemes tudni, hogy az esetek zöméért az androgén alopécia a felelős. A férfias kopaszodás okai ugyanis általában a hormonok működésére vezethetőek vissza.

A hajhullás oka ilyenkor a hajtüszők érzékenysége a férfi szervezet jellegzetes nemi hormonjából, a tesztoszteronból bizonyos enzimek által előállított dihidrotesztoszteronra (DHT). Mi a teendő akkor, amikor a kopaszodás okai ilyen jellegűek? Mindenképpen tanácsos elsőként a természetes megoldásokhoz nyúlni, ugyanis ezek mentesek a mellékhatásoktól. A Varga hajhullás elleni termékcsalád samponja, balzsamja és cseppjei az androgén alopécia esetében is kiváló eredményeket értek el eddig.

Vélemény, hozzászólás?