Miért annyira fontos a rekreáció?

Mi az, amit egyértelműen elmondhatunk a mindennapjainkról? Talán leginkább azt, hogy teljesen felgyorsult és állandó rohanásból áll ki az egész. Elég nagy baj ez ránk nézve ugyanis, ha képtelenek vagyunk időnként egy kicsit lazítani, akkor bizony ennek meglesz a maga következménye. Bármennyire is elcsépelt, de a rekreáció rendkívül fontos, hiszen csakis ebbe kapaszkodhatunk.

A munka az egyik legnagyobb stressz forrás. Szerencsés az, akinek a hobbija a pénzkereseti forrása, de csak nagyon kevesen járnak ebben a cipőben. Így aztán elengedhetetlen, hogy időt fordítsunk a rekreáció vagy feltöltődés folyamtára. Ahhoz, hogy elérjük a testi, szellemi és szociális jólétet legelőször meg kell tanulnunk elvonatkoztatni a problémáktól, amik olykor csőstül jönnek. Ha képtelenek vagyunk időnként kikapcsolni, akkor az gyorsan tönkreteszi az életünket minden szinten. Bármennyire is nehéz, a munkának muszáj alkalmanként nemet mondani, hiszen a rekreáció nélkül a szervezetünk, mentális képességeink egyszerűen leépülnek és mindennek vége lesz.

Teremtsük meg azt az egyensúlyt, ami mentén valóban képesek vagyunk pótolni a hiányzó energiát, hogy aztán újból teljes lendülettel vághassunk bele a kihívások teljesítésébe. A sportolás, én idő megteremtése, kellemes társaság mind hozzájárul ahhoz, hogy a rekreáció elérje a végső célját. Amikor pedig a napi néhány órás feltöltődés már nem elég, akkor ideje kivenni egy kis szabadságot és több időre dobbantani a térképről. A rekreációban sokat segít, ha kikapcsoljuk a telefont és internetet, hogy valóban csak magunkkal tudjunk foglalkozni.

1 Comment

Add Yours →

A second nested comment; Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quos nisi redarguimus, omnis virtus, omne decus, omnis vera laus deserenda est. Sullae consulatum? Multoque hoc melius nos veriusque quam Stoici. Scisse enim te quis coarguere possit? Eam tum adesse, cum dolor omnis absit; Ad corpus diceres pertinere-, sed ea, quae dixi, ad corpusne refers? Preston Zahar

Vélemény, hozzászólás?