Nitrogénben gazdag babos ételek

A kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos már amennyiben adunk a saját egészségünkre. A babos ételek több szempontból lehetnek előnyösek, ezért mindenképpen megéri kihozni belőlük a legjobbat azzal, hogy többféle formában készítjük el. Voltaképpen egy nagyon univerzális alapanyag, amit sülve, főve, törve egyaránt étlapra tűzhetünk.

De miért pont ebben az alapanyagban gondolkodjunk? Főként azért, mert viszonylag egyszerűen beszerezhető, sőt ha van egy kis kertünk, akkor a megtermelése sem jelent problémát. Főként kétféle formában áll rendelkezésre, ami közül az egyik a szemes, a másik pedig a csöves forma.

A babos ételek előnyeit főként azok tudják a leginkább kiélvezni, akiknek nagy nitrogénigényük van.

Általában sportolók és öregek esetében tud jól jönni a plusz energia, ami ebből az ételből nyerhető. A bab kiváló vitaminforrás, már amennyiben szabadföldben és nem nagykultúrában, intenzív módon kerül termesztésre. Magas antioxidáns tartalmának hála a szabadgyökök lekötésében fontos szerepet játszik, ami bizonyos betegségek megelőzését szolgáltatja. A babos ételek tehát azon túl, hogy finomak, sok erőt adnak, még további jótékony egészségügyi hatással is rendelkeznek. De milyen receptek szerint készíthetők el? Kombinációjuk száma több más alapanyaggal szinte végtelen. Leveseknek, köreteknek ugyanúgy alkalmasak. Még fasírtok, rakott kompozíciók is alkothatók belőle. A receptneked.hu weboldalon a babos ételek hatalmas választékát találjuk meg. Csak néhány kattintás és máris közelebbről megismerhetjük a pontos leírásokat, ami mentén valóságos lakomák alkothatók meg.

Vélemény, hozzászólás?